Tolvai Renáta

Tolvai Renáta képei a stúdiónkban készültek. Renit nagy örömmel vártuk, a fodrász, a smink, a stylist és természetesen a fotók is mind a mi stábunkból állt.

Szeretnél hasonló fotókat magadról?webgomb_bejelentkezem.ai

Tolvai Renáta Tímea 1991. április 3-án született Nagyváradon, Romániában. Példaképe Beyoncé és Aretha Franklin. 14 éves kora óta énekel. Reni nemcsak személyét és családját képviseli, hanem Nagyváradot és az egész erdélyi magyarságot is.

Kezdetek és a Megasztár:

Tanulmányait az Emanuil Gojdu Főgimnáziumben végezte. 14 éves kora óta jár a Francisc Hubic Művészeti Iskola könnyűzenei szakára, Molnar Monica tanárnő osztályába. Több megmérettetésen is elismerésre méltóan szerepelt. Az egyik évben első díjat nyert a Hajdú-Bihar megyei önkormányzatok által közösen szervezett Eurorégiós Dalversenyen, a Mamaia-i könnyűzenei fesztiválon pedig a második hely lett az övé. Többször szerepelt a Román Televízió zenés műsoraiban is. Idén, 2010. elején úgy döntött eljött az ideje annak, hogy Magyarországon is kipróbálja magát, ezért nevezett a TV2 nagysikerű tehetségkutatójába, a Megasztár 5. szériájába. Tizenkétezer vetélytársa közül bejutott a legjobb 3 közé. A verseny elején azt nyilatkozta nem bízott abban, hogy sikerrel jár és továbbjut, de borúlátása alaptalan volt,hisz megnyerte a versenyt. Ez idő alatt összejött Kállay-Saunders Andrással, hisz a fiú is a Megasztár 5.szériájában szerepelt. 

A Megasztár után:

Reninek a Megasztár egyenlő volt a hírnévvel. Azután, hogy övé lett az aranymikrofon, elkezdett dolgozni debütáló albumán. Először megjelent Hagylak menni című dala 2011 nyár folyamán, melyhez hosszas várakozás után klip is készült. Még szintén 2011-ben megjelent debütáló albuma, mely az Ékszer nevet viseli. Ezután 2012-ben bemutatta az Élek a szemeidbencímű dalát, mely a 2012-es Eurovíziós Dalverseny magyar válogatójára íródott. Még 2011-ben jelent meg Ez még csak a kezdet c. dala, melyet Rácz Gergővel énekel. 2013-ben Reny teljesen megújult: az új management mellett megjelent visszatérő dala a Playdate, melyhez a klip 2013. május 3-án jelent meg. Még ez év augusztusávan a Dj Metzker Viktória és a No!End közreműködésével készült dal is napvilágot látott, Promise címmel. December 18-án pedig a Shout c. dala debütált.

Elismerések:

Magyar Kultúráért-díj (2011)
Transilvanian Music Awards – az év legjobb magyar pop dance slágere (Hagylak menni) (2012)
BRAVO OTTO 2012 Az év videoklipje – Hagylak menni (2012)

 

Forrás: http://starity.hu/sztarok/tolvai-renata/eletrajz/#ixzz35BwpDhyA