Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

Mi is ez a portréfotó fénykép, amivel én foglalkozom?

Miért kell valakinek saját magáról fénykép, vagy a családjáról, a barátairól?

 Mindenkinek van egy okos telója  és annyi fényképet csinál, amennyit akar és két kézzel meg sem számolható helyen azonnal megoszthatja bárkivel!

Manapság ez a kérdés így felvetve elsőként háttérbe kerül. Nem foglalkozunk vele.

.Ugye ez, milyen szépen hangzik? Igen ez nagyon szépen hangzik, és ha visszanézünk akár csak húsz év távlatába, akkor óriási fejlődésen estünk át! Nem voltak tisztában félidegen ismerőseid, hogyan lubickolsz a Balatonban, vagy hogyan ökörködsz valamelyik tengerparton. Hogy mire a nyaralódba leérsz, és elújságolnád, hogy gyermeked, unokád született, megházasodtál, férjhez mentél, már a telekszomszédok többnyire tudják a facebookról, az ismerős ismerősének a közösségi oldaláról. Már nem kell elővenned a fotóalbumot, hogy megmutassad nekik, vagy bárkinek, mi történt veled! Sőt, fotóalbum egyáltalán nem kell, minek? Csak puszta pénzkidobás, meg egyáltalán ki nagyíttat még papíralapú képet?!! A családi fotóalbumok megszűntek, aki pedig nem kezeli jól a számítógépet, annak annyi. Ha egy kicsit távolabbról nézzük ezt, már egyáltalán nem hangzik szépen. Sőt, tele van nyugtalanító elemekkel. Például: mi lesz ebből? A felhőkben tárolt képekből, videókból mennyi marad meg nekünk, milyen rendszerekben akár 5-10 év múlva is?

Milyen fénykép az, amit egy profi fotós készít?

A jó portréfotó rólad egy különleges dolog. Olyan mint egy különleges tárgy, mondjuk egy rendkívül értékes ruha. Amit ha felveszel, megnéznek benne és megcsodálnak. Az utcán hátra fordulnak utánad. A jó portréfotó egy különleges másolat rólad. Aki megnézi, valamit beleképzel rólad. Egy jó portréfotó kiemel a hétköznapiságból, “valakivé” tesz. A legtöbb emberről nem készül ilyen fotó. Egy weblapon szereplő ilyen jellegű fotó bizalmat sugároz, nem csak téged ad el, hanem amit kínálsz, azt is. Egy jó portréfotó megteremt téged, híredet viszi anélkül, hogy személyesen ott kellene lenned. Míg a közösségi oldalon lévő fotóidon sütögetsz, játszol és nyaralsz, itt tisztán önmagad vagy. A két fajta fotózás nem hasonlítható össze. A jó portréfotó  érték és befektetés. Akinek már van ilyen, tudja miről van szó. Hasonlít arra az érzésre, mikor kiszállsz egy nagy limuzinból az esküvőd alkalmából és éljeneznek, tapsolnak a rokonok, ismerősök. Ez történik, amikor néhány jó fotó készül rólad egy profi fotós által.

Bejelentkezem a fotózásra!