Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

A jó portréfotó ára

Mennyibe kerül egy nagyon jó portréfotó?

Egy jó portréfotó csak akkor készül el, ha többet is készítünk, és azok között már elég valószínű, hogy néhány jobb is lesz, esetleg egy nagyon jó is sikerül! A fotóalanyt be kell állítani, figyelembe kell venni, mely fények állnak neki jól, milyen pózok, tekintetek teszik ők elegánssá, “jó” képűvé, szimpatikussá. Hogy minél jobb legyen az eredmény, sokszor a “modellt” inspirálni kell, kicsit elvonni a figyelmét, hogy “neki most meg kell felelnie”, kicsit megmosolyogtatni, kérdezni, dicsérni stb.

Egy jó háttér nagyot dobhat az eredményen. Egy jó ing, blúz is előnyt jelent. Sokszor látom, hogy az alany kicsit fél, vagy nem oldódik fel. Ehhez idő kell, hogy megtörténjen. Még nem ment el

tőlünk ember, aki ne felszabadultan távozott volna, de kinek-kinek más a felszabadító “pirula”, és kell hozzá egy kis idő is. Természetesen van olyan, hogy már az első fotó is ütős, rendkívül jó, de egy kis előkészület mindig van. Egészen biztosan, hogy az első sikerült kép után még jobbak is készülnek. A válogatás után rendszerint leellenőrzöm, ki hogy választott. Szinte mindig bejön a “papírforma”, azaz választanak az első felvételekből is, a közepe tájából is, és ami számomra nagyon örvendetes: az utolsókból is! Ez mutatja, hogy érdemes volt még az utolsó pillanatban is fényképeznem!

A válogatásnál valaki annyit választ, amennyi képre jött, vannak, akik többet. Olyan is előfordul, hogy rengeteget választ valaki, mert nagyon sok tetszik neki.

Így aztán a végén derül ki, hogy pontosan mennyibe kerül egy jó portréfotó.

Portréfotó ára