Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

Valamikor 1990-ben vettem egy nagy VHS kazettával működő kamerát, hogy lépést tartva a korral, esküvői videófelvételeket is tudjunk készíteni. Rendkívül tetszett, hogy az esküvő végén a pár boldogan átvette a kazettát és már a lakodalmon visszanézhették a vendégekkel együtt a boldog pillanatokat. Nem volt vágás, zenei aláfestés és felirat sem, hiszen nem tudtunk belenyúlni semmivel. Hozzáteszem, a mai napig hoznak vissza ezekből a kazettákból,  hogy írjam át dvd-re. Ennek eleget is teszek, sőt ma már boldogan feliratozom is a dvd másolatokat, de az eredeti felvételeket újra megcsodálom. Nincs rajta szégyenkezni való, hiszen tévedni nem lehetett a felvételkor. Tehát nem voltak üres percek, hiszen vigyázott az ember, mikor nyomja meg a rec gombot.  Lehet persze egy csomó előnyt felsorolni a mai digitális kamerákról. Hogy nyomni lehet bátran az eseményeket, majd utólag kivágjuk, lassítjuk, pörgetjük, zenésítjük, ha kell stb. Hogy mennyire jól jár a megrendelő, hiszen kap rövidített klipet, menüpontokat, slideshow-kat, kavargó, 3D-s feliratokat, csodás effekteket! Ez igaz. Ez nagy lépés, és jó, hogy tudjuk izgalmassabbá, érzékibbé átformálni, átalakítani az alap eseményeket. A megrendelő különleges élményt kap a videófilmünkkel, élvezettel nézi újra és újra élete szép pillanatait, és még az is jobban átéli, aki ott sem volt az esküvőn! Különböző klasszikus filmes megoldásokkal, előre megtervezett forgatókönyv elemekkel tudjuk mozifilmszerűen megkomponálni  az esküvői filmet. A légifelvételek is elérhetővé váltak! Csodálatos minőségű quadrokopteres kamerákat vethetünk be egy esküvői menetbe, vagy a templom tetejéről tudjuk az ünneplő tömeget videózni! A szív alakba állított esküvői vendégsereget ma már nem csak egy emeletről tudjuk összehozni, hanem bármely szabadtéri esküvőn! Egy kreatív fotózást a steadycam tesz hihetetlenül élvezetessé. A több kamerás esküvői felvételek, az autóra tapadókoronggal rászerelhető profi dslr fényképezőgép-videókamerák mind mind a korszerű, fejlet technikát jelentik, a vevő jobb és mesteribb kiszolgálását!

Valahányszor belenézek egy ilyen 20-25 éves filmszalagba, mégis kételyeim támadnak a mai modern űrkorszakot idéző eszközök használatában. Ezekben a filmekben van valami sajátosan naiv bájos őszinteség, hogy ez itt biztosan így történt. Az itt látott pillanatok igazságában nincs semmi kétség, és van egy olyan érzésem, hogy most tényleg, valóságosan visszakerültem a múltba és azt átélhetem a maga teljességében!

Valamit elvesztettünk, egy csomó dolgot kaptunk. Nekünk, esküvői fényképészeknek, videósoknak van felelősségünk abban, hogy a megrendelő megkapja az emlékeit úgy, ahogy valóságban is megtörténtek. Bánjunk csínján a lehetőségeinkkel!