Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

Mi a probléma a társkeresőkön kevéssé látogatott profilokkal?

Sok felhasználó a társkereső oldalakat hibáztatja. Mások azt mondják, hogy megváltozott a világ, máshol ismerkednek az emberek. Lényeg, hogy nagyon sok profilt nem nyitnak meg, nincs üzenet. A társra vágyók pedig szomorúan veszik tudomásul, hogy még ilyen célzott társkereső  oldalakon is a magány, a kilátástalanság jut nekik. Magyarul hiába töltenek fel magukról fotókat, nem nézik meg ezeket.igazolványkép helyett portréfotó

Mi az oka a látogatottság hiányának a társkereső oldalakon?

Sok felhasználóval találkozom, hiszen fotóstúdiónk üzleti fotóportrék, LinkedIn, Facebook profilképek készítése mellett kifejezetten társkereső fotók készítésével is foglalkozik. Méghozzá nem kis eredménnyel. Ugyanis a fotózás után a társkereső oldalakon látványosan javulnak a megtekintési eredmények! Mi több komoly eredményekről kapok visszajelzéseket! A visszajelzések alapján meg kellett állapítanunk, hogy a megtekintések hiányának elsősorban a fotók nem megfelelősége volt az oka! A jól beállított, előnyös pózokban készült fotók látványos látogatottságot hoztak! Szinte mindegyik visszajelzésben megemlítik, hogy egyértelműen a jó fotók hozták a kedvező változásokat!

Hogyan javíthatjuk látványosan a látogatottságot profi portréfotókkal?

Bár több mint tíz éve foglalkozom üzleti portréfotózással, nekem is meglepő volt az egyik sikeres ügyfelem fotózása. A fotókat egy marketinggel foglalkozó cég rendelte meg, és a fotózáson az egyik képviselője is jelen votl. Közösen megbeszéltük, hogy mi a cél. Az ügyfél egy sikeres vállalkozás tulajdonosa és igazgatója. A weboldaluk átalakítását bízták egy szakirányú cégre és a fényképek erre a weboldalra készülnek. Megbeszéltük, hogy  a sikerességet kell kihangsúlyozni, a pozitív jövőképet kell sugároznia az arcnak. A képeket zöld háttér előtt készítettem, hogy utólag a marketingcég által jóváhagyott háttérképekkel tudjuk majd összehozni. A képek kiválasztása után a marketinges cég képviselője eljött, hogy közösen összehozzuk a háttereket. Meglepő információkkal szolgált. A sikeres igazgató által kiválasztott képeket ők alaposan felülbírálták. Az igazgató által kiválasztott képek inkább az ő keménységét, szigorú személyiségét és nagyságát sugározták. A cég által kiválasztott fotó pedig a közösen megbeszélt célt.  A képek láttán teljesen egyetértettem a marketinges cég képviselőjével. Ezek után elgondolkodtam. Sokszor tapasztalom én is, hogy megrendelőim nem a legjobb képeket választják. Persze, a választottak is nagyságrendekkel növelik az esélyeiket bármely területen, de… Lehetne az eredményük sokszorosan jobb is egy jó választással. Tanácsom: ne dönts egyedül az elkészült képek kiválasztásában! Kérd ki a véleményedet közeli ismerőseidtől, fontosnak tartott személyektől. Mérlegelj! Nem biztos, hogy az a jó, ami neked tetszik a rólad készült fényképeken!