Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

Népbetegséget is gyógyíthat egy fotó!

Lehet, hogy rád is jó hatással lenne?

Több tanulmányt olvastam 2019-ben  egy népbetegségről. Kicsit meg is lepődtem, mert annyi minden betegséget visszaszorított már az orvostudomány. Hogyan létezhet mégis ilyen gyors és széles körben terjedő betegség? Ez pedig a depresszió, írják a tanulmányok. Különösen Magyarországon terjed és nem válogat a korosztályokban sem. Tizenéveseknél is nagy számban tapasztaltak tüneteket. A huszonévesektől pedig egyre több változata terjed, nem kímélve az idősebb korosztályt sem!

A tünetek

Kilátástalanság érzés, a célok kitűzésének elodázása. Melankólia. Hangulatzavar és önértékelési problémák. 

A diagnózis

Ahogy a cikkekbe mélyedtem, egyre inkább felseljettek a hozzám bejelentkező ügyfelek arca, viselkedése. Hiszen közülök is sokan ebben a betegségben szenvedtek! Viselkedésük oka most már világossá vált számomra. De ahogy elmerültem emlékeimben, eszembe jutottak azok a vidám tekintetek is, ahogy távoztak. Akkor nem  tulajdonítottam ezeknek a kedves, köszönő pillantásoknak sokat, de most már kapisgáltam, hogy mi történt. Mert valami történt velük, mégpedig pozitív irányba! Egyszerűen megnőtt az önbizalmuk és mintha kikecmeregtek volna valamilyen kátyúból. Igen, ilyen tekintetekkel távoztak! Aztán a visszajelzések is ezt igazolták. De vajon mitől?
A végső megfejtést egy januári ügyfelem szolgáltatta. Borús arccal, leszegett fejjel érkezett.
– Valami hangulatjavító fotókat szeretnék magamról – mondta megtört hangon. Tipikus depressziós eset volt.

A megoldás

A fotózás közben észrevettem, hogy egyre inkább oldódik a rossz hangulata. Szenvedélyem, hogy ha valaki szomorú, régi filmek nagy színészeit felidéző világításokba öltöztessem. Nincs olyan ember, akit ez ne mosolyogtatna meg. És ne jönne vissza az önbizalma! Hiszen nagyhírű, sikeres emberek hasonlóságát véli felfedezni a saját arcán! Mert a fotózás közben megmutatom ám neki ezeket a képeket! A siker leendő íze különös vonásokat hoz ki az emberből. De még a tartása is megváltozik! Hidd el, teljesen más közeli arcképen az az ember, aki magától kihúzza magát! A helyes tartás aztán előbb-utóbb mosolyt is hoz az arcra! Tudnod kell, hogy a mosoly, amelyik őszinte, az tökéletesen célba talál! Akár meg akarsz győzni valakit valamiről, akár meg akarsz ismerkedni valakivel, de még egy karrier állást is megszerzel vele! Az őszinte mosoly hegyeket mozgat meg! Persze, nem könnyen adja magát!
-Uram, ön meggyógyított! – kiáltott fel a kuncsaft és boldogan távozott!

 

 

Üzenj nekem, ha érdekel a fotózás! Vagy nyugodtan hívjál, ha sürgős: +36309428553