Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

Önéletrajzi fénykép fotóstúdióban. Egy szenzációs felfedezés a portréfotózásban!

Magyarországon gyakori igény a fényképes önéletrajz a munkáltatóknál. Sok jelentkező esetén könnyen előfordul, hogy a kiválasztás a fényképek alapján történik. Érthető, hiszen az ember nem mindegy, kivel tölti el a munkaidejét. Mind a vezetők, mind a dolgozók szívesebben dolgoznak együtt olyan emberekkel, akik szimpatikusak.

Mire jó, ha szimpatikus vagy a portréfotódon?

Az emberek pedig szeretik azt hinni, hogy aki szimpatikus, az jól is dolgozik, attól lehet tanulni, érdemes figyelni rá! Egy szimpatikus munkatárssal minden könnyebb, még a munka legneheze is! Tehát az a cél egy önéletrajzi fénykép elkészítésénél, hogy legyél rajta szimpatikus! Valahogy szimpátiát kell sugároznia a fényképednek!

Hogyan érünk el szimpátiát az önéletrajzi fényképeden?

Rengeteg dologgal lehet manapság fényképet készíteni, és arra is megvan az esély, hogy természetes, elkapott pillanatok készüljenek rólad! Kell ezután még fotóshoz is menni? Hiszen egy rakás jó képet tudsz magadról akár szelfivel is készíteni! A  barátaid ebben biztosan örömmel segítenek! Egy pillanat alatt több szimpatikus kép is készülhet rólad! Ez biztosan működni fog egy jó állásajánlathoz?

Miért nem jó mégsem a mobilos és a baráti fotó önéletrajzhoz, komolyabb bemutatkozáshoz?

A telefonok, az amatőrfényképezőgépek torzítanak. Minden ilyen kütyüt általános célokra fejlesztettek ki. Szeretnénk, ha minden beleférne, ami minket körülvesz, és túl sok pénzt sem akarunk kiadni ilyen dolgokra. Természetesen szuper jó képeket lehet ezekkel is készíteni, és mindenki rád ismer, ahogy te is ráismersz a barátaidra. Ám egy idegen teljesen más szemmel néz már. Neki már furcsa az a torzítás, amit egy általános objektív ad rólad. Ő nem tudja megkülönböztetni, hogy mi az igazság, és másképpen ítél meg téged. Különösen, ha munkatársat keres. Aztán sok esetben a túlzott természetesség is lehet riasztó. Egy munkatársban komolyabbat keresnek, mint ahogy az ember a barátai között viselkedik. Elviszi a figyelmet a háttér, másképp ítélünk meg egy-egy embert különböző fényekben. Egy lapos világítás unalmassá tesz egy arcot, egy alsó megvilágítás ijesztővé. Mindezeket igazából észre sem vesszük, nem foglalkozunk velük. Egy idegen más szemmel nézi ezeket a képeket, neki nem biztos, hogy szimpátiát sugároznak a képeid.

Tavaszváró portréfotók! Kattints ide tavaszi portréfotó ajánlatunkhoz!

Mire számíthatsz egy portréfotó stúdióban?

Csupa olyan eszközre, amit portréfotókészítésre terveztek és hoztak létre. Megfelelő, kifejezetten portréfotó objektívre, amely nem torzít, élessége a bársonyos bőrt adja vissza. A megvilágításokkal arcod plasztikus lesz, amire szívesen néznek. De fontos a háttér is, amely a ruháddal, az egyéniségeddel harmonizál. Sok bonyolult apró dolog, ami mind az előnyödre van! Mindezek mellett ott van egy szakember, egy fényképész, aki azon igyekszik, hogy kihozza belőled a szimpátiát! Egy jó portréfotós sohasem automata géppel fotóz le, hanem a te bőröd árnyalatához állítja be a fényt, és ahhoz kalibrálja a fényképezőgépét is. Hangulatot teremt, elnyomja a modellből feltörő idegességet, gátlásos érzéseket, és helyzetbe hoz. Egy jó fotózás eredménye a szóbeli érettségire hasonlít: kihozom belőled a maximumot! Egy jó képet szeretnél magadról? Ehhez nem elég négy-öt kép! Kell legalább húsz, amely különböző beállításokat, fényeket és hangulatbahozó ötleteket tartalmaz. Nagy esélyekkel indulhat ezekkel a fényképekkel nem csak egy jó állás megcsípésére, hanem akár világhódító utakra is!

Mi a szenzáció, amiről az elején szó volt?

Már sok alkalommal hallottam visszatérő megrendelőimtől a következőt: Ismerősként, jó ismerősként kezelték őket, holott még csak a fényképeiket látták! A fényképük szimpátiát váltott ki, és ez azonnal az élő emberre is aktiválódott a találkozáskor! Tanfolyamvezetők, előadók számoltak be arról, hogy jóval közvetlenebb kapcsolatot tudtak kialakítani teljesen idegen emberekkel, akik már látták őket fényképeken! Egy előre küldött fénykép határozottan jó benyomást hozott a valóságos emberre is! Ez a jó portréfotó valóságos szenzációja!

Tavaszváró portréfotók! Kattints ide tavaszi portréfotó ajánlatunkhoz!