Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

Utóélet – egy sikeres filmbemutatón voltunk szeptember 9-én az Uránia filmszínházban.

Zomborácz Virág Utóélet című filmpremierjét láttuk az Uránia moziban. A film néhány jelenetének forgatásán már tavaly márciusban is ott voltunk, így nagyon érdekelt, mi lett belőle. A film bombajó volt! Olyan humora van, ami hiányzik a hétköznapjainkból, hiányzik a legtöbb magyar filmből! A vetítés előtt Hajós András konferálta fel a műalkotást. Hajós Andrásnak is igazi, eredeti humora van, sajnálom, hogy titokban nem vettem fel a kamerámmal! A filmet egyébként három teremben vetítették egy időben, telt házzal. Nem semmi! A film röviden arról szól, hogy van egy lelki problémákkal küzdő srác, akit a szigorú apja /Gálffi László/ keményen fog, lelki problémái is ebből adódnak. Az apa lelkész, szigorú erkölcseit egész családjára is ráerőlteti. Fia már egy pszichiátriai intézetbe menekül előle, de hasztalan. A lelkész váratlanul meghal, emiatt a dolgok megoldódni látszódnak. A fiú azonban észreveszi, hogy apja kísértet képében mellette maradt és figyelemmel kíséri. Ebből rengeteg humoros helyzet fakad. A fiú rájön, neki kell kitalálnia, hogyan kerülhet fel a mennybe az édesapja. Ebben az segít, hogy gátlásait levetkőzi és megpróbál önállóvá válni. Ebből ismét humoros helyzetek fakadnak. A finom humor sokszor váratlanul nagyot üt, a közönség egyöntetű nevetéssel reagált rá.

A filmben az amatőr színész Kristóf Márton mellett Csákányi Eszter, Gálffi László és Gyabronka József is játszik, akik játékukkal hatalmasat emeltek a produkció igényességén.

Zomborácz Virág nagyon jó filmet csinált! A filmbemutatón jelen volt a film teljes stábja. A lenti videón ez látható.

Virág bízik abban, hogy a filmet sokan megnézik Magyarországon is. Magyar film, magyar történet, hazai színészekkel. Miért is ne váltana jegyet erre egy magyar ember? – említette meg a bemutatón. A film forgatókönyvét egyébként 2011-ben az Európai Unió egy komoly díjjal jutalmazta. Emiatt a magyar filmalap is támogatta 190 millió forinttal a filmet. A film összköltsége egyébként 300 millió forint volt. Gondolom a különbözetet az európai úniós díjjal járó pénzösszeg fedezte.

Kaszás Attila

Egy jó önéletrajzi fotóval sokra viheted!

Egy jó önéletrajzi fotóval sokra viheted!