Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

Üzleti portréfotó készítése

Az olyan típusú fényképet, amely a rajta lévő embert el is adja, tulajdonképpen már a fényképes vizitkártyákkal hozták létre az 1800-as évek második felében. Ennek lényege az volt, hogy az illető magáról egy igazán jó képet készíttetett és azzal jelentkezett be találkozásra. No, persze, ez a 19. század vége felé volt, de nagyon hatásos volt. A rajta lévő szöveg tudatta a nevet és a legfontosabb információkat, de a fénykép magáért beszélt. Láttam ilyeneket komoly és mókás kivitelben is. A mókás névkártyán a tulajdonos esernyőt a feje fölé tartva állt egy portréfotón. Ezt esős idő esetén használta bejelentkezéskor. Tehát marketing, célzott üzleti ötlet már akkor is volt bőven. A nyomdaipar felfejlődésével a fényképes névkártyákat kiszorította a piac, hiszen jóval olcsóbb lett. A névkártyákon megjelenő elegáns design, különleges betűtípus, a hordozó papír vastagsága mind az illető tulajdonos “eladását” szolgálták. De a portréfotót nem a technika felfejlődése vagy olcsósága hozta vissza az üzleti életbe. Az ember fontosabbá vált. Nem elég a képzettség, az úgynevezett tapasztalat, a referencia. Valami más is kell ma nagyon sok munkahelyre: egy szimpatikus, bizalmat sugárzó ember. Előtérbe került a munkavállaló személyisége. Ehhez kell az üzleti portréfotó! Ez viszi előre a hírét a munkát keresőnek, a karriert építőnek, a magas állást betölteni vágyóknak. A linkedIn, a facebook, a weboldalon lévő fényképed már nem mindegy, hogy milyen! 

vizit portréfotó üzleti célra

business fotóportré

Az üzleti portréfotó hatékony

Az emberi agy kíváncsi és fogékony más emberek fényképeire. Azonban a sematikus képeket nem szereti senki, gyorsan odébb ugrik a szeme. Viszont ahol egy jókedvű arc néz vissza, vagy egy klasszikus beállítás, egy nem hétköznapi háttér, egy jellegzetes kéztartás, egy meglepően ravasz világítás, ott megáll a pillantás és elidőz. Nos, ezt az elidőzést kell megszerezni és tovább lépni vele! Mert nem mindegy, hogy ez alatt a pillanat alatt mi történik! Azt kell elérni, hogy az a tantusz essen le, ami a leglényegesebb neked: “na, itt van, ez az ember kell nekünk!”. Ez a következtetés “aha” érzés pedig akkor történhet meg, ha talál valami azonosságot a szakmára vonatkozóan is. Itt finomságokról van szó, de durván megfogalmazva így hangzik: jó öltönyben van, ezért jó lesz az ügyfél szolgálaton, kellemes a tekintete, ez kell nekünk az értékesítéshez, határozott, megnyerő, ezt a mérnököt keressük csoportba. Tehát megfelelőség kell a betöltendő állás és a fénykép között! Ezért ajánlom a prémium portréfotózást annak, akinél ez számíthat! Több ruha, több nyakkendő, ing, lazább, sportos viselet, ezek mind kellenek, hogy “körbejárjuk a témát,” hogy “hogy tizes pontokkal lőjük tele a céltáblát!”

A prémium portréfotó különlegessége még a cserélhető hátterű kép. Ez egy greenbox előtt készült portréfotó, ahol utólag a kép háttere cserélhető. Miért érdekes ez? Utólag az ember tud a kedvenc fotója mögé egy céglogót tenni, ha szükséges. Ha a weblap színvilága megváltozik, a portré mögé harmonikusan más hátteret tudsz tenni. Például a most divatos szabadtéri hátteret te választod meg. Ha egy más jellegű témába kell a fotó, máris át tudod alakítani annak megfelelően.