Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

Headshot fotók – LinkedIn profilképek

Ha állást keresel, fontos, hogy jó headshot fotó legyen rólad A headshot fotót egy profi fotósnál  készíttesd el. Minthogy az első pillantás döntő jelentőségű lehet, inkább kerüld a home fotót, vagy a barátok által készített fotót. Ma már mindenki mobillal fényképez, amivel mindent szuperül le lehet fényképezni, de a headshotfotó készítésére alkalmatlan.

Az álláskeresés során a headshot fotó egy fontos eszköz, amely segíthet megnyerni a munkát. Egy jó headshot fotó profi, vonzó és reprezentatív képet ad rólad, ami segíthet felhívni a figyelmet a potenciális munkáltatókra.

A headshot fotónak számos előnye van az álláskeresés során. Először is, segíthet megkülönböztetned magad a többi jelentkezőtől. Amikor egy munkáltató átnézi a jelentkezéseket, a headshot fotó az első dolog, amit lát. Egy jó headshot fotó segíthet abban, hogy pozitív benyomást kelts a munkáltatóban, és hogy a jelentkezésedet kiemeld a többi közül.

Másodszor, a headshot fotó segíthet megmutatni a személyiségedet. A headshot fotónak nem csak szépnek kell lennie, hanem tükröznie kell a személyiségedet is. Egy olyan headshot fotó, amelyen mosolyogsz, pozitív és barátságos képet ad rólad. Egy olyan headshot fotó, amelyen komolyan nézel, profi és megbízható képet ad rólad.

Harmadszor, a headshot fotó segíthet megmutatni a szakmaiságodat. Egy jó headshot fotó profi és ápolt megjelenést sugároz. Ez segíthet abban, hogy a munkáltató úgy érezze, hogy alkalmas vagy a munkakörre.

A headshot fotót az önéletrajzodhoz és a motivációs leveledhez csatold. A headshot fotó segíthet abban, hogy pozitív benyomást kelts a munkáltatóban, és hogy megnyerd a munkát.

Foglaljuk össze, hogyan is néz ki egy kiváló headshotfotó:

  • A fotó legyen jól megvilágított. A fotónak világosnak és kontrasztosnak kell lennie, hogy az arcod jól látszódjon.
  • A fotó legyen éles és tiszta. A fotónak megfelelő felbontásúnak kell lennie, hogy ne legyen pixeles vagy homályos. Az interneten megfelelő méret: 750×500 pixel. Ne feledd, hogy a túl nagy felbontás sem jó, ugyanis a megnyitása interneten nehéz, és egyszerűen meg se nyitják a legtöbben! A túl kicsi felbontás  viszont ugyanígy értéktelen!
  • A fotón jól látszódjanak az arcod vonásai. A fotónak közeli portrénak kell lennie, hogy az arcod vonásai jól látszódjanak.
  • A fotón mosolyogj vagy komolyan nézz. A mosoly segít pozitív és barátságos képet adni rólad, míg a komoly tekintet profi és megbízható képet adhat rólad. Bármelyiket választod egyre nagyon  ügyelj: ne légy mesterkélt! Ezt azonnal észreveszi egy hr-s szakember. Légy őszinte a képeken!
  • A fotó legyen professzionális. A fotót profi  szakemberrel készíttesd el!

Headshot fotók – LinkedIn profilképek