Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

3 tipp a jó cv fotóhoz! Mutatom, mi a siker kulcsa!

  1. Mit vegyél fel egy cv fotóhoz? Ruházat: Az javaslom az alanynak, hogy a szakmájának és a fénykép tónusának megfelelő ruházatot viseljen. Kerülje a zavaró mintákkal, merész logókkal teli ingeket, trikókat, vagy egyáltalán az élénk színű ruházatot. Az egyszínű színek, például a kék, a szürke vagy a fekete általában biztonságos választás! Vannak szakmák, ahol fontos a nyakkendő, vannak, ahol nem. Körül kell nézni egy kicsit a szakmai weboldalakon, hogy amit megcéloztál, milyen öltözetű emberek pózolnak. Ahhoz tartsd magad. Például a google vállalat emberei nem hordanak öltönyt, egy magyar bankban pedig ez elképzelhetetlen.
  2. Kifejezés: Mosoly, vagy zord tekintet? Én azt ajánlom,  hogy lazítson és természetesen mosolyogjon. Viszont kerülje a mosoly erőltetését, mert ez természetellenesnek és színpadiasnak tűnhet. Ha ideges, vegyen néhány mély lélegzetet, és emlékeztesse, hogy lazítsa el az arcát és a vállát. Viszont ha engem választ, garantáltan természetes lesz a mosolya! Ez egy szakma. Tudni kell, hogyan mosolyogtasson meg egy embert. Akár olyat is, aki nem szokott mosolyogni. De elmondom, mi a véleményem erről. Ha jelentkezik egy magasabb állásra, mindenképpen fontos a fénykép. Megnézik és bármit ír a cv-jében, a kép is dönt. Kit szeretünk igazán? Aki mosolygó, kedves, vagy aki zord, kemény tekintetű. A felvételiztetők arra is gondolnak, hogy mi lesz, ha valami nehéz ügyben, hosszasan tárgyalnak. A munkahely nem véletlenül nevezik második otthonnak. Az embernek, ha kedves, mosolygós kollégái vannak, akkor szeret ő is a munkahelyi környezetben dolgozni. Nem minden a teljesítmény! Jól is kell érezni magunkat, és az biztosan a teljesítményt is jobban segíti, mint az unalmas, szigorú arcok. Tehát ha mosolyog, a nézők tudat alatt azt gondolják: jól megleszünk! Tehát fontos a mosolya. Sokan azért nem mosolyognak, mert félnek, lámpalázasak. Aki mosolyog, magabiztos. Tudja a dolgát, biztos magában. A modellek a kifutón nem mosolyognak, és a magazinokban sem. Mert nekik a ruhát, a reklámozandó terméket kell eladniuk, nem magukat.
  3. Ha szabad téri fotózást preferálsz, olyan környezetben fotózkodj, ami a leendő munkahelyeddel kapcsolatos. Környezetvédelemmel kapcsolatos szakmáknál legyen sok zöld a háttérben. Banki munkáknál modern épületek. Ha viszont a stúdiót részesíted előnyben, úgy az egyszínű, esetleg szürkéből fehér átmenetes hátteret válassz. Nagyon ütős háttér a kék, ez a szín harmonizál legjobban a bőrrel. Viszont érdemes itt is körül nézni, hogy ahova a célzol, milyen képeket találsz az interneten. Én bizonyos társaságok fotózásánál komoly munkát fektetek abba, hogy megnézzem, milyen trendek uralkodnak az egyes szakmákban. Persze, nem Magyarországon, hanem a nagyvilágban. A magyar társaságok weblapjai gyakran amatőr fotókkal van tele, ami rémes! Több esetben láttam, hogy ugyan profi fotót kérnek a weblapjukra a dolgozóktól, de nem követelik meg, hogy harmonizáljanak a hátterek. Legjobb választás, ha ugyanahhoz a fotóshoz mennek el, vagy kihívatják. Fontos ez, sokkal fontosabb annál, amennyit törődnek ezzel!

3 tipp a jó cv fotóhoz! Mutatom, mi siker kulcsa!