Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdi egy gyönyörű tavaszi napon jött el hozzánk, még virágzó ágakat is lengettünk a portfólió fotózásakor. Magdi elbűvölő képeit Kaszás Bence készítette. Hogyan készültünk fel Magdi fotózására? Először is méreteket kértünk tőle, majd a stylistünk Kaszásné Pásztor Mária ruhákat keresett. Különböző tervezőket hívott fel, majd néhány világcég aktuális kínálatát is megnézte a portfóliófotózáshoz. Ezután a kiszemelt ruhákat elhoztuk a stúdióba. Közben Kaszás Bence végig nézte Rúzsa Magdi eddigi fotóit, hogy új ötletekkel álljon elő. Sminkesünk, fodrászunk egyeztetett Magdi menedzserével, mi áll jól Magdinak. A fotózás előtti napon a teljes stáb brainstorming keretében beszélte végig a portfóliófotózás napját. Természetesen a fotózáson értek meglepetések, de ez már így szokott lenni! A lényeg, hogy ez a szép Rúzsa Magdi a végén még egyik ruhát meg is vette magának!

Szeretnél hasonló fotókat magadról?webgomb_bejelentkezem.ai

Rúzsa Magdi 1985. november 28-án született a vajdasági Verbász városban. Általános iskolai tanulmányait falujában, Kishegyesen végezte az Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában. Ennek elvégzése után sikerrel felvételizett a szabadkai Egészségügyi Középiskolába, ahol szülészeti nővérnek tanult. Tanulmányai végén – fél év szakmai gyakorlat után – államvizsgát tett.

Magdi kisgyerekkorától fogva énekel. Első igazán meghatározó zenei sikerét 2004-ben szerezte: a zentai Farsangi Ki mit tud-on megnyerte a könnyűzenei kategóriát. Ugyanezekben az években énekesként csatlakozott egy feketicsi amatőr zenekarhoz, a Madness-hez. 2005-ben jelentkezett a Tv2 tehetségkutató műsorába, a Megasztár harmadik szériájába, amit 2006-ban meg is nyert.

A boltokban megjelent az első Magdi nevéhez köthető kiadvány A döntőkben elhangzott dalok címmel, valamint első stúdiólemezét is piacra dobta 2006. november 28-án Ördögi angyal címmel.

2007-es évet végigkoncertezte, s mindemellett ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Aprócska blues című dalával, ami elmondása szerint Kovács Kati Várlak c. dala ihlette a megírásához. A versenyen kilencedik helyezést ért el.

A koncertsorozat kiemelkedő eseménye volt a június 30-án megrendezett Kapcsolat koncert, mely rendezvényről az időközben a fővárosba költöző Magdi később DVD-t és hanglemezt is kiadott.

2008. november 5-én jelent meg második önálló stúdiólemeze Iránytű címmel, amely aranylemez minősítést ért el.

2009. szeptember 17-én megkapta a magyar állampolgárságot.

2010-ben megjelent a “Gábriel” című dala, amely eredetileg egy horvát dal (Doris Dragovic ( Dorisz Dragovity)-Gabrijel) és a magyar változatban is délszláv hangzásvilággal és egy kis gitárjátékkal van megfűszerezve. A dal Geszti Péter magyar szövegével, Novák Péter és Toma Ferenc hangszerelésében hatalmas sláger lett.

2011. november 16-tól önálló estet is tart a Pesti Színházban Magdaléna Rúzsa címmel, melyet 2013 márciusáig több mint 25 ezer ember nézett meg.

2012. november 11-én jelent meg 3. stúdiólemeze Tizenegy címmel, amely 2013 márciusára elérte a Platinalemez minősítést.

2013. februárjától az M1 A Dal című eurovíziós dalválasztó műsornak az egyik zsűritagja lett.

forrás: rmfc.hu