Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

Üzleti portréfotózás egy marketinges szemével

Az üzleti portréfotózás a modern világban hallatlanul nagyon fontos szerepet tölt be a személyes és üzleti életünkben!

Ezt egy jónevű cég marketingesétől hallottam, aki éppen felújította a LinkedIn portréfotóját a fotóstúdiónkban.  Kicsit beszélgettünk erről, és én feljegyeztem, amit az üzleti portréfotózásról hallottam tőle: szerintem érdekes volt, és tanulságos. Nekem amiatt tetszett, hogy valaki az én szakmámról beszél úgy, hogy használja azt, amit én csinálok! Íme a business fotóról való marketinges összefoglaló:

Az interneten való megjelenésünk ma már nélkülözhetetlen, így az  arcképünknek is jelentős szerepet kell játszania az üzenetünk megfogalmazásában. Egy üzleti portréfotó a személyiségünk, a szakmai hozzáértésünk és az üzleti jelenlétünk kifejezője lehet.

A profi üzleti portréfotózás során a fotós kiemeli a modell jellemzőit és arckifejezését, hogy az a lehető legjobban kifejezze a személyiséget. Az elegáns és szakmai megjelenés az üzleti világban nagyon fontos, így a fotózáskor a visszafogott stílust kell képviselni. Az egységes üzleti megjelenés fontos, így fontos, hogy a fotók átgondoltan legyenek elkészítve, mind a szín, mind a stílus tekintetében.

A kreatív és kifejező tekintet nagyon fontos a sikeres üzleti portréfotózásnál, ugyanakkor az arckifejezésnek visszafogottnak kell lennie, hogy a modell személyisége és szakmai hozzáértése jól látszódjon. A szín és a stílus kiválasztásánál az egységes megjelenést kell szem előtt tartani, hogy a kép kifejező legyen és ugyanakkor személyesnek tűnjön.

A háttér és a világosság is nagyon fontos szerepet játszik az üzleti portréfotózásnál, hiszen a világos háttér eltereli a figyelmet a modellről, míg a világos árnyékok és a kontraszt kifejezőbbé teszik a képet. A kompozíció is fontos szerepet játszik, hogy a kép pozitív és üzenetet közvetítő legyen. Súlyos hiba egy weboldalon, ha a profin kivitelezett üzleti portréfotók között hozzá nem értő, amatőr fotók vannak. Teljes mértékben agyon vágják a jól felépített koncepciót és nagy az esély, hogy teljesen ellentétes hatást vált ki. Jól emlékszem arra az esetre, amikor egy autószervíz vezetőjével tárgyaltam személyesen. Nagyon szimpatikusnak találtam, és egy későbbi ügyben a segítségét szerettem volna kérni. Telefonszáma nem volt meg, ezért a szervíz weblapjára kerestem. Hamarosan megtaláltam a munkatársak menüpontban. Egy teljesen amatőr fotó volt róla, ami az irodájában, az üzleti papírok között ülve készült. A rossz minőségű fénykép azt sejtette, hogy a falak koszosak, maga a vezető arca sötét, kissé homályos volt, olyannyira, hogy visszahőköltem, vajon velel beszéltem-e annak idején. A név stimmelt, de a szimpátia, amit a személyes találkozó alatt kialakult, a kép láttán egyszerűen elillant! Súlyos hibát követtek el a weblap szerkesztői és felelősei! 

Üzleti portréfotózás egy marketinges szemével