Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

LinkedIn profilkép alapelemei – elvérzel, ha nem tartod be!

A LinkedIn profilkép döntő szerepet játszik abban, hogy az emberek hogyan látják és értékelik a személyt és a vele kapcsolatos márkát. A következőkben adok néhány tippet a LinkedIn profilkép lényegével kapcsolatban:

  1. Mindenképpen legyen professzionális: A LinkedIn egy üzleti közösségi hálózat, így fontos, hogy a profilképed professzionális legyen. A képnek megfelelőnek kell lennie a vállalati környezethez, és tükröznie kell a szakmai stílust és a személyes márka értékeit. Ha egy valahonnan kivágott képet raksz ide, már el is vágtad magad attól, hogy komolyan vegyenek!
  2. Természetesen a fotó legyen jó minőségű: A profilképednek tükröznie minden arcrészletedet, hogy jól felismerjenek. A képnek élesnek, jól megvilágítottnak és jól keretbe kell helyezettnek kell lennie. A kép alacsony minősége elriaszthatja a kapcsolatfelvételt kereső embereket, és hibás üzenetet küldhet a személyes márka értékéről. Ugye mennyi ilyen képet látsz a LinkedInen? Máris mennyivel nagyobb esélyed lehet közöttük, ha a fentieket elfogadod és betartod!
  3. Legyen közeli a portréfotó rólad! A LinkedIn profilképnek közelről kell készülnie, hogy az arc jól látható legyen. A közeli portré a legjobb módja annak, hogy az emberek azonosíthassák a személyt, és megláthassák a személyiséget. Nincs rosszabb, mint amikor egy olyan személyt látunk, akinek nem ismerjük fel pontosan az arcvonásait! Nő a bizonytalanság a szemlélőben! És nézd csak körül, van ezekből is bőven!
  4. Tükrözze a személyiséget: A LinkedIn profilképnek tükröznie kell a személyiséget, a szakmai stílust és a személyes márka értékeit. Ha a te személyiséged például inkább barátságos és közvetlen, akkor az arckifejezésed és a ruházkodásod is ezt kell tükrözze. Minél magasabb állásban van, annál több szigorúságot mutathatsz, de a szimpátiát valahogy meg kell szerezned ekkor is! Ezt bízd a fotósra, és olyan fotósra bízd, akiről megbizonyosodhatsz, hogy képes erre! Vannak olyan beállítások, amelyek a szigorúság mellett is barátságos személyiséget mutatnak!
  5. Legyen egységes: A LinkedIn profilképednek egységesnek kell lennie a LinkedIn profilod többi elemeivel, például a címsorral és az önéletrajzoddal. Ha a többi profil elem más arculattal rendelkezik, az zavaró lehet az emberek számára, és eltávolíthatja őket a kapcsolatfelvételtől. Érdemes megnézni néhány nagyágyú LinkedIn profilját, aki a te területeden dolgozik. Nézd meg, és törekedj hasonló stílust kialakítani!
Ezek a tippek segítenek abban, hogy a LinkedIn profilképed erős és megbízható személyes márkát mutasson a LinkedIn közösségnek. Ha kapcsolatot akarsz építeni hatékonyan, ezt nem árt betartanod!

LinkedIn profilkép alapelemei – elvérzel, ha nem tartod be!