Barion Pixel
+36309428553 cím: 1152Budapest, Rákos út 86. objektivfotostudio@gmail.com

Társkereső fotózás – meghökkensz te is ezen?

Társkereső fotózás? Igen otthon vagyok a témában. Mi több, sokszor kapok az eredményekről sms-t, e-mailt, de van úgy, hogy fel is hívnak telefonon. No de ilyet, ami most történt!? Talán el sem hinném, ha más mesélné el! Nemrég egy e-mailt kaptam egy sráctól, aki több hónapja volt nálam ilyen társkereső fotózás témában. Írta, hogy megtalálta végül a párját a neten, talán a tinderen! Boldogságuk határtalan és egészen nagyszerű, hogy összetalálkoztak! A srác azon döbbent meg leginkább, hogy mennyi hasonlóság van köztük, és ebben mindketten egyetértenek! Hogy milyen nagy és különös dolog, hogy ennyi hasonlósággal összetalálkoztak! 

Az öröme határtalan volt, olyannyira, hogy egy képet is küldött a lányról! Hát én ugyancsak ledöbbentem a kép láttán! 

Mert mi is történt? A lányt is én fotóztam néhány hónappal ezelőtt és ugyancsak a társkereső fotózás keretében. De mi történhetett, hogy ennyire egymásra találtak! Mit gondoltok? Hát én bizony ezen nem csak csodálkozom, hanem nevetek is, mármint a megfejtésen! El is mondom gyorsan, mielőtt a kíváncsiság szétfurdalna benneteket!

Hogyhogy nem, a lányt, ahogy fotóztam, valahogy ráhangolódva a személyiségére, szinte ugyanolyan háttereket, ugyanolyan világításokat használtam, mint annak idején a fiúnál! Pedig nem séma szerűen fotózok sohasem, mindig egyedileg bánok mindenkivel. Kis elbeszélgetés, néhány kérdés, és aztán a mozdulatok figyelése… A szem, a száj, a fej, a kezek finom rezdüléseiből kikövetkeztetek egy jellemet, és ehhez találok ki világításokat! A legfontosabb a tekintet a közeli portréknál. Ehhez rendkívül fontos a háttér, hogy milyen színű, milyen elmosódottságú legyen. És láss csodát: szinte ugyanúgy fotóztam a lányt, mint annak idején a fiút!

Gondold el, mikor egyik meglátta a másikat, mit gondolt! Hogy jé, valamiben mi nagyon egyformák vagyunk, és persze tudat alatt ők nem jöhettek rá, hogy a hátterek, a fények azonossága köti őket össze! Nekik csak egy nagy szívdobbanás volt a felfedezés, és egyből arra következtettek: ez ő, igen ez ő, igen, őt kerestem eddig, és most…… megtaláltam!

Legalábbis és most ezt gondolom, hogy így történhetett! Persze, valószínűleg sok közös is van bennük, de hátterek és világítások hasonlósága felerősítette bennük ezt! Lám, érdemes volt mindenképpen eljönniük a stúdiómba!

Társkereső fotózás – meghökkensz te is ezen?